Hur ofta minns man inte resor man gjort när man pratar om olika maträtter man ätit och vice versa. Ett år så hamnade vi på en kinarestaurang när vi kände att det skulle smaka bra med lite variation från alla de (väldigt goda) grytor vi hade satt i oss
Senast vi käkade dessa små friterade godingar, med grönsaker och sötsur sås, var när yngsta dottern fyllde år och önskade sig detta till födelsedagsmiddag
4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
som du kan beställa här till bästa pris. Friteradfisk. Friteradfisk Vispa ägg och grädde i en djup tallrik • Blanda parmesan, mandelmjöl/Pofiber, salt och peppar i en annan djup tallrik • Skär filén i portionsbitar och doppa först i ägget och sedan i paneringen • Värm oljan till 160–180 grader, saknar du termometer kan du testa att lägga i en liten bit panerad fisk, om den blir gyllenbrun på ca 1 minut är temperaturen rätt • Men fortsätt att hålla koll och justera värmen • Fritera fisken tills den fått fin färg och servera direkt till den gräddstuvade spenaten. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kolja 5 dl rapsolja av god kvalitet, helst kallpressad, att fritera i. 1 dl parmesan, färskriven. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kojla
Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas). Lägg i vitlöksklyftor och låt dem fräsa tills oljan är upphettad
Marulk är en riktigt ful fisk. Dessvärreär marulken rödlistad av Världsnaturfonden, vilket beror mest på att man oftast fångar unga individer som inte hunnit fortplanta sig
Såsen var god, de inlagda grönsakerna är en höjdare och passar bra till det feta friterade. Marinera fisken i salt, peppar, ingefära och vinet, sherryn
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
I sommar har Olof gått in helhjärtat för friterandets konst. Från att ha friterat blöta och mjuka pommes har han nu, efter att ha bläddrat i sin bibel från föregående inlägg, lärt sig att fritera tunna, krispiga potatischips som är helt underbara att sitta och knapra på till kött, sås eller bara som de är
När vi köpte barnmat på burk så valde jag fisk för att han tidigt skulle gilla fisksmaken och han gillade både fiskgrytan, skärgårdsgrytan och de andra barnmatsburkarna med fisknär han var mindre
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Vardagsmat när den är som B Ä S T . Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.