Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa medtorsk, fänkål och dill. Pressa över lite citronsaft påtorsken och salta den lätt innan du lägger ner den i den sjudande soppan
Peta lite med en gaffel för att kolla så fisken är genomkokt. Skiva tomat och lägg på. Servera direkt ur paketet gärna med nån grillad grönsak vid sidan om
Vita fiskar är jag sämre på att laga, men en riktig klassiker är ju ändå torskmed ägg- och dillsås. Den här gången ska jag satsa på att verkligen hålla igång fiskätandet för Ellen, vi hade en liten dipp med Lova ett tag när hon var i en kräsen period och efter det har hon aldrig riktigt kommit igen tyvärr
Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg i spenatblandningen, salta, peppra och droppa citronsaft på fiskens båda sidor och lägg den sedan i formen
4 600 g torskfilé 900 g fast potatis Sås 1 fänkål 1 rött äpple 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 tsk curry 1 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 1 ask dill (à 20 g) Till servering 1 dl rostad lök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Inlägget Stekt torskmed sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Det känns på nåt sätt enklare att laga god lax än vit fisk tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.