Blanda med smält smör. Smaka av med peppar. Garnera med hela räkor, lök, gräslök, dill och citron. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. 250 g räkor med skal
Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. För ca 4 personer, som en sidrätt1 gurka1 vitlök, pressad2 msk sesamolja2 msk risvinsvinäger el vitvinsvinäger1/2 tsk salt1/2 tsk strösockerrostade sesamfrönJag hyvlade gurkan med mitt specialredsakp som jag köpt i Indien, jag kommer återkomma senare till detta verktyg
Ställ i kylen medan du förbereder fiskbiffarna. Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.