För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Den dag som denna fiskrätt lagades till hade jag tillsammans med min käresta ätit en rejäl lunch på restaurang och kände att vi bara ville ha en lite lättare fiskrätt till middag
Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Gröp ur kärnorna med hjälp av en sked. Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd. Stek biffarna på medelvärme tills de fått gyllenbrun färg i en stekpanna med olja och smör, ca 3 minuter per sida
Fiskbiffar med räkröra. Forma färsen till biffarna och stek i smör/kokosolja/ghee på medelvärme. Blanda med finhackade ägg, ärtor, majonnäs och kryddor
Blanda gräddfilen med pepparrot, senap och persilja, och smaka av med salt och peppar. Skär laxen i 2x2 cm stora bitar och finhacka den i matberedare tillsammans med salt och peppar. Rör om väl till en färs och forma till 8 runda biffar med vattensköljda händer och lägg på en sköljd skärbräda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.