Ställ i kylen medan du förbereder fiskbiffarna. Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Gröp ur kärnorna med hjälp av en sked. Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd. Stek biffarna på medelvärme tills de fått gyllenbrun färg i en stekpanna med olja och smör, ca 3 minuter per sida
Koriandern kan ersättas medthaibasilika om du inte blivit korianderomvänd, som jag. Fisksåsen, som jag använder både i fiskbiffarna och nudelsalladen, är thailändskt ”salt” som ger en speciell smak som är svår att ersätta med annat
Blanda gräddfilen med pepparrot, senap och persilja, och smaka av med salt och peppar. Skär laxen i 2x2 cm stora bitar och finhacka den i matberedare tillsammans med salt och peppar. Rör om väl till en färs och forma till 8 runda biffar med vattensköljda händer och lägg på en sköljd skärbräda
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Om vi får vi säga det själv så tycker vi att det går ganska bra med vårt senaste projekt "mer färs i köket"
Dessa fiskbiffar kan du smaksätta på en mängd olika sätt. Med t ex örtkryddor eller kapris, rödlök och rödbetor eller hackade svarta oliver o soltorkad tomat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.