4 bitar
laxfilé, fryst och tinad 400 g torskfilé, fryst och tinad 4 dl vispgrädde 40 % 200 g färskost (t ex philadelphia) 2 msk koncentrerad hummerfond 2 msk dill, hackad 0,5 msk curry salt peppar 250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)
Garnering skalade räkor (valfri mängd)
Till servering ris (eller pasta eller kokt potatis) grön sparris, kokt (eller broccoli)
Ingredienser Portioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost. Supergod. I nästa inlägg kommer receptet på den där gooooda desserten som jag lovade er för någon vecka sedan
Idag blev det mycket enkel torskgryta och koktpotatis. Innan jag gick till jobbet hade jag förberett både genom att skala potatis och fixa till grytan och skalat räkorna, men räkorna lade jag i grytan först nu när vi skulle äta den, för att de inte skall bli sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.