Fisk- och skaldjurssoppa
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 11 st purjolök
  • 11.5 st vitlöksklyftor
  • 11 st fänkål
  • 11 st morot
  • 11 l fiskbuljong
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk timjan
  • 10.5 st saffran
  • 11 st tomater
  • 1400 g fisktärningar
  • 11.5 dl grädde
  • 11/2-1 st kräftstjärtar
  • 12 dl majonnäs
  • 11.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 10.5 tsk paprikapulver
  • 11 st gul lök 1 st purjolök 1.5 st vitlöksklyftor 1 st fänkål liten 1 st morot 1 l fiskbuljong 1 tsk salt 1 tsk timjan 0.5 st saffran kuvert 1 st tomater burk hela 400 g fisktärningar lax, torsk, sej 1.5 dl grädde 1/2-1 st kräftstjärtar ask i lag Aioli: 2 dl majonnäs 1.5 st pressade vitlöksklyftor 0.5 tsk paprikapulver Det här behövs 4-5 port:Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Skala och skär moroten i fina stavar.
  • 1 Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Späd med buljong och tillsätt salt, timjan, saffran och tomater. Låt allt småputtra under lock ca 8–10 minuter.
  • 1 Tillsätt fisktärningar och grädde. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter, tills fisken är genomkokt. Smaka av och rör ner kräftstjärtarna utan sin lag. Nu får inte soppan koka mera, den ska bara bli genomvarm.
  • 1 Rör samman alla ingredienserna till aiolin. Bjud den till soppan tillsammans med gott bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.