1500 g
vit fiskfilé 500 g räkor med skal Salt Peppar 2 vitlöksklyftor Smör 2 tsk orientalisk curry 2 msk tomatpuré 21/2 dl Kelda mellangrädde 2 dl riven gratängostSätt ugnen på 225 grader Salta fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna. Om fisken är fryst tinas den lite grann och skärs sedan i bitar. Lägg den i en smord,ugnssäker form. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt curry, tomatpuré och räkor. Låt det fräsa ca 1 minut, häll sedan över grädden. Häll allt över fisken och strö över osten. Stek i övre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera med ris, gärna blandat med ärtor.
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek. Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon
Tvätta händerna och hålla dig undan från folkmassor i all ära, men jag tycker att det allra trevligaste sättet att förebygga sjukdom ändå är att äta varierat och näringsrikt, för att få i dig allt som kroppen behöver för att hålla immunförsvaret fit for fight
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Här tillsammans med lite paprika och gräslök från min egen lilla kruka i köksfönstret (
Fler fina matlåderecept hittar man HÄR och HÄR. Och det är inte bara pengar man sparar på att ta med sig en matlåda, utan man gör en insats för miljön också genom att minska matsvinnet
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna. Strimla purjo och fräs i hälften av margarinet. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.