Fisk- och räkcurry
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé
  • 1500 g räkor med skal
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 12 vitlöksklyftor
  • 1 Smör
  • 12 tsk orientalisk curry
  • 12 msk tomatpuré
  • 121/2 dl Kelda mellangrädde
  • 12 dl riven gratängost
  • 1500 g vit fiskfilé 500 g räkor med skal Salt Peppar 2 vitlöksklyftor Smör 2 tsk orientalisk curry 2 msk tomatpuré 21/2 dl Kelda mellangrädde 2 dl riven gratängostSätt ugnen på 225 grader Salta fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna. Om fisken är fryst tinas den lite grann och skärs sedan i bitar. Lägg den i en smord,ugnssäker form. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt curry, tomatpuré och räkor. Låt det fräsa ca 1 minut, häll sedan över grädden. Häll allt över fisken och strö över osten. Stek i övre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera med ris, gärna blandat med ärtor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.