Blanda ihop grädde medajvar relish och persilja, salta och peppra och häll det över fisken. Krydda fisken med salt och peppar, lägg i en smord ugnsform
Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Och variation – det kommer du väldigt långt med, min vän. Tvätta händerna och hålla dig undan från folkmassor i all ära, men jag tycker att det allra trevligaste sättet att förebygga sjukdom ändå är att äta varierat och näringsrikt, för att få i dig allt som kroppen behöver för att hålla immunförsvaret fit for fight
Skölj och strimla purjon och fänkålen. Låt detta fräsa med en kort stund. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till ochmed de allra minsta, gillar. På toppen så strödde jag på lite ost de sista minutrarna och fick då en liten extra god touch
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.