Det tål att upprepas hur nyttigt det är medfisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Torsk med röd curry4 portioner 1 gul lök10 champinjoner1 röd paprika4 bitar koncerverat citrongräs2 msk olja2 msk röd currypasta1 ml koncentrerad fiskfond1 burk kokosmjölkca 600 g torskSaltPeppar Till serveringRis el nudlarNågon grönsak Gör så härSkala och finhacka lökenSkiva champinjonerna tuntSkär paprikan i små tärningarBanka ur citrongräsbitarnaFräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs ochcurrypasta i några minuterTillsätt kokosmjölk och fiskfondLåt allt koka samman på svag värme i några minuterDela torsken i lagom stora bitar och lägg iLåt allt sjuda ytterligare ca 5 min under lockTa uppcitrongräsbitarnaSmaka avmed salt och pepparBli inspirerad till att våga laga medfisk
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Mortla saffranetmed lite socker. Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake
Tina fiskblocket. Servera gärna med ris och grönsaker. Lägg fiskblocket i en ugnsfast form. Rör ihop creme fraiche, senapen och den hackade löken och bre över fisken
Passa på att baka eller köpa något gott bröd som du kan suga upp det sista av soppa med. Den var lite annorlunda i smaken tyckte jag men på ett bra sätt den var lite het men ändå söt på samma gång pga avsaffranssmaken och sambal oeleken
Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. Smaka av kryddsmeten och se om du behöver tillsätta någon krydda innan du häller i hacket från fetaosten, tomaterna och mozzarellan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.