Blanda senap med grädden och häll över fisken. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan. Strimla och stek baconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil
Servera medpasta/potatis eller ris. Krämig, smakrik och barnens favorit. Så därför tycker jag det är kul och spännande att testa olika varianter på gratänger
I vår skafferi som vi är så lyckliga över (nej det krävs faktiskt inte så mycket mer än ett skafferi med gott om plats för att göra oss lyckliga) där finns det nästan alltid några burkar tonfiskoch det var alltså dessa som kom nytta
Servera fiskenmed kokt potatisoch ärtor. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fiskenoch häll till sist över såsen. Servera med t ex ugnsrostade rotfrukter eller pressad potatis
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis. Havregryn för lite frasig yta och ägg ochpotatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
Garnera med dill och servera grytan med en limeklyfta. Styrkan går ju att justera efter smak och tycke, rätt hot (och gott) om man följer receptet så smaka er fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.