500 gram
färsk eller fryst vit fisk som sej, kolja eller torsk
12 krm
salt
11,5 dl
ströbröd
11,5 dl
flagad mandel (eller hackad)
10,5 dl
hackad persilja
11 klyfta
finhackad vitlök eller 0,5 tsk vitlökspulver
175 gram
smör eller margarin
1 Tillbehör:
12 kokta potatisar
11 kålrot,
kokt i grova bitar
1400 gram
gröna ärtor att koka
14 klyftor
citronTina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200 grader. Börja koka tillbehör som potatis och kålrot. Dela fisken i filéer. Smörj en ugnsform med lite smör, margarin eller olivolja. Sprid ut fisken i formen. Smält smör eller margarin i en kastrull eller i en övertäckt bunke i mikron. Rör i ströbröd, vitlök, hackad eller flagad mandel samt persilja. Blanda till en röra. Fördela mandelröran över fisken och platta till här och där till ett täcke. Sätt in mandelfisken i ugnen och baka den i ca 25 minuter tills fisken är genomstekt och mandeltäcket fått lite färg. Förbered grönsaker som ex. kokta gröna ärtor och känn om potatis samt kålrot är färdigkokt. Ta ut fisken och servera med kokt potatis och grönsaker samt gärna en klyfta citron.
Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Det måste präglat mig mer än jag trott, för när jag nämnde det för Daniel när vi åt fiskmedmandel till middag i förra veckan sa han att ‘jag vet älskling, du brukar berätta om det’, med en ton i rösten som antydde att det är det första jag berättar för någon jag nyss träffat
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Servera fiskenmed kokt potatis och ärtor. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Stek fisken i smör. Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.