Fisk med mandel
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 500 gram färsk eller fryst vit fisk som sej, kolja eller torsk
  • 12 krm salt
  • 11,5 dl ströbröd
  • 11,5 dl flagad mandel (eller hackad)
  • 10,5 dl hackad persilja
  • 11 klyfta finhackad vitlök eller 0,5 tsk vitlökspulver
  • 175 gram smör eller margarin
  • 1 Tillbehör: 12 kokta potatisar
  • 11 kålrot, kokt i grova bitar
  • 1400 gram gröna ärtor att koka
  • 14 klyftor citronTina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200 grader. Börja koka tillbehör som potatis och kålrot. Dela fisken i filéer. Smörj en ugnsform med lite smör, margarin eller olivolja. Sprid ut fisken i formen. Smält smör eller margarin i en kastrull eller i en övertäckt bunke i mikron. Rör i ströbröd, vitlök, hackad eller flagad mandel samt persilja. Blanda till en röra. Fördela mandelröran över fisken och platta till här och där till ett täcke. Sätt in mandelfisken i ugnen och baka den i ca 25 minuter tills fisken är genomstekt och mandeltäcket fått lite färg. Förbered grönsaker som ex. kokta gröna ärtor och känn om potatis samt kålrot är färdigkokt. Ta ut fisken och servera med kokt potatis och grönsaker samt gärna en klyfta citron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.