Det går naturligtvis att använda fiskblock, men det är ju alltid godare med färsk fisk. Jag tänkte först kalla detta en fiskgratäng, men jag antar att gratäng måste ha någon form av ost så jag fick helt enkelt döpa om den tillfiski ugn
"fiskipaket"det här är en favorit, går att varierai det oändliga. idag blev det. bon appetit . färsk laxfärsk torskryggpalsternacka (eko)morot (eko)skärbönor (eko)persilja ( ej besprutade men konstbevattnade)olivolja (eko)citron ( eko)ekologiskt smörsoltorkade tomater i olja, ekochipotleröttvin eko1. rosta grönsakerna i ugn iolivolja2. lätt koka bönorna i lättsaltat vatten3. stek fisken snabbt i olja4. mixa smör, soltorkade tomater, chipotle, mängd efter smak5. lägg, grönsaker, fisk & citronskivorifolie & i ugn6. toppa medpersilja & det goda smöret7
Väl hemma tände jag på grillkolen och medan jag väntade på den rätta glöden tog jag fram fisken som var tänkt tillmiddag, ryggfilé av alaska pollock och byggde ihopfoliepaket av den
Jag trodde barnen skulle tycka att det var kul med mat ipaket, men de var skeptiska och efter att storebror hittat ett ben isinfiskgick han från bordet
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallrikenmed såsen. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallrikenmed såsen (jag gör det fortfarande)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idagfick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.