Fisherman tacos på grillad lax
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxsida med skinn
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 15 st lagerblad
  • 10,5 dl neutral olja, t.ex. majsolja
  • 11 st lime, skal och saft (gärna ekologisk)
  • 11 dl koriander, hackad
  • 12 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 11,5 tsk malen spiskummin
  • 13 krm cayennepeppar
  • 1250 g fryst och tinad mango
  • 11,5 st tomat
  • 1 ca 0,5 st chili, urkärnad
  • 10,5 dl koriander, hackad
  • 11,5 msk limesaft
  • 11 st lime, skalet
  • 1500 g laxsida med skinn salt svartpeppar
  • 1 Marinad5 st lagerblad 0,5 dl neutral olja, t.ex. majsolja 1 st lime, skal och saft (gärna ekologisk) 1 dl koriander, hackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1,5 tsk malen spiskummin 3 krm cayennepeppar
  • 1 Mangosalsa250 g fryst och tinad mango 1,5 st tomat ca 0,5 st chili, urkärnad 0,5 dl koriander, hackad 1,5 msk limesaft 1 st lime, skaletSmula eller mortla lagerbladen till marinaden fint. Blanda dem med resten av ingredienserna i en liten bunke. Lägg laxen i en liten form, massera in marinaden på laxens ovansida. Täck över med plastfolie och låt vila i kylskåp i högst 20 minuter. Gör mangosalsan under tiden. Lägg den tärnade mangon i en skål. Kärna ur tomaterna med en sked och strimla resten fint. Strimla även chilin. Rör ner alltsammans i skålen tillsammans med koriander samt limesaft och skal. Krydda med salt och svartpeppar. Krydda laxen med salt och svartpeppar och grilla den med skinnsidan neråt över het glöd i 7–9 minuter, eller tills köttet är genomlagat och flikar sig när du petar i det med en gaffel. Servera laxen i tacoskal med mangosalsa, skivad rödlök och koriander samt limeklyftor vid sidan av.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.