1 Marinad5
st lagerblad 0,5 dl neutral olja, t.ex. majsolja 1 st lime, skal och saft (gärna ekologisk) 1 dl koriander, hackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1,5 tsk malen spiskummin 3 krm cayennepeppar
1 Mangosalsa250
g fryst och tinad mango 1,5 st tomat ca 0,5 st chili, urkärnad 0,5 dl koriander, hackad 1,5 msk limesaft 1 st lime, skaletSmula eller mortla lagerbladen till marinaden fint. Blanda dem med resten av ingredienserna i en liten bunke. Lägg laxen i en liten form, massera in marinaden på laxens ovansida. Täck över med plastfolie och låt vila i kylskåp i högst 20 minuter. Gör mangosalsan under tiden. Lägg den tärnade mangon i en skål. Kärna ur tomaterna med en sked och strimla resten fint. Strimla även chilin. Rör ner alltsammans i skålen tillsammans med koriander samt limesaft och skal. Krydda med salt och svartpeppar. Krydda laxen med salt och svartpeppar och grilla den med skinnsidan neråt över het glöd i 7–9 minuter, eller tills köttet är genomlagat och flikar sig när du petar i det med en gaffel. Servera laxen i tacoskal med mangosalsa, skivad rödlök och koriander samt limeklyftor vid sidan av.
Jag älskar tacos och älskar matpajer och denna påminner en hel del om den vanliga tacopajen med creme fraiche som jag brukar göra, men denna är i större format
Helgrillad fläskkarré fylld med hallon och dragon. Snittar med rökt lax, syltat äpple, dijon och. Grillade kycklingspett med jordgubbssallad och basilikasås med lime
Grillad majskolv. Tacos. Ta ut köket på altanen istället och grilla ditt fredagsmys. Skiva köttet tunt och servera med nygrillade tortillabröd, majskolv och tillbehören
Lägg på pepparrotscrème och sedan laxen. Strö över flingsalt och ringla på olivolja. Värm grillen till högsta temperatur och grilla laxpinnarna mycket snabbt till fin färg
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Har ni några egna recept på smarriga såser få ni mer än gänra dela med er
När grillen är klar lägger du pålaxen med skinnet neråt. Är det något jag lärde mig under min tid i Sveriges mästerkock så var det tillagningstemperaturer på kött och framförallt fisk
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Jag hade köpt en bit lax och hittat ett recept på Malin´s Diner som jag blev sugen på att testa. I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.