Fish Taco
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g vit fisk
  • 12 dl panko
  • 12 dl mjöl
  • 11 tsk spiskummin
  • 11 tsk chilipulver
  • 1 salt
  • 1 olja till fritering
  • 12,5 dl matlagningsyoghurt
  • 12 tsk flytande honung
  • 12 tsk chipotlepasta
  • 1 salt, peppar
  • 13 st avokado
  • 11 st chilipeppar
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 11/2 st rödlök
  • 12 msk hackad koriander
  • 1 pressad saft av en limefruktBörja med att skiva torsken i bitar. Salta och låt stå i ca en halvtimme. Blanda sedan mjöl, spiskummin och chili. Rör ut ägget och häll upp panko på en tallrik. Panera torsken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko. Se till att fisken är helt täckt. Inför servering hettar du upp oljan och fritera två min på varje sida.
  • 1 Blanda yoghurt, honung, chilisås och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan.
  • 1 Hacka chili, lök, vitlök och koriander. Blanda samtliga ingredienser till guacamolen i en mixer och mixa till önskad konsistens. Tips för tillbehör. Jag serverade min fish taco tillsammans med lime, färsk koriander, picklad rödlök, rödkål, rädisor, tortillias (jag gjorde hemmagjorda, sjukt värt). Enjoy !

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.