Gör ett rutmönster på biffarna med en stekspade. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera såsen till biffarna med den stekta löken, kokt potatis, tomater och kokt broccoli
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Strö över kryddmix och späd med vatten och krossade tomater
Blanda kålen med sirap och soja. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Koka upp stekskyn med kycklingfond, vatten och brun redning under omrörning
Krydda fisken med salt och peppar. Låt fisken vila medan såsen rörs ihop. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis delad i stora bitar (se bild), kokta ärter och lime
Lägg upp på ett fat och servera medcitrusaioli. Smaksätt med finhackad vitlök, salt och peppar. Dela äggen och separera gulor från vitor, rör ihop senap, äggulor, vinäger, citronsaft och rivet skal till citronaiolin
Saken är den att det finns många olika sätt att tillaga fish and chips på, detta är en av mina favoriter och hade jag varit i England hade jag dränkt mina pommes med vinäger
Fish and chips, elakt beskrivet som pommes frites med fiskpinnar och remouladsås. - Nej, jag sätter mig hellre ned framför ett bord dukat med tunnskuren parmaskinka, några melonbitar och ett glas prosecco eller två
4 portioner fish and chips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda. Man kan väl säga att Fish´nchips är Englands nationalrätt, det kan man väl förstå eftersom det är sanslöst gott samt otroligt enkelt att göra
Drycken som man sköljer ner en fish and chipsmed är självklart en öl eller ale. Visst är det onyttigt med allt detta friterade, men äter man det inte ofta så är det ju helt ok att någon gång då och då lyxa till det
Servera med en citronklyfta (eller vinäger) och remouladesås. Riktig pub-mat ,fast hemma. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
Vi började medFish´nChips i fredags och jag gjorde allt från grunden. Jag köpte kolja i fiskbilen, vilket gubben rekommenderade när jag sa att jag skulle laga fish´nchips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.