Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke. Rosta rotfrukterna och löken i ugnen i 20–25 minuter, rotfrukterna får gärna ha kvar lite spänst vid servering. Doppa dem i smeten och fritera dem sedan i 3–4 minuter tills de blir gyllenbruna
Olof hade fått feeling och ville göra fishandchips, jag var inte svår. Blanda nästan allt mjöl med maizena och bakpulver, men spara lite mjöl på en tallrik att vända fiskbitarna i
Det är lite märkligt med tanke på att både det italienska och asiatiska köket – som är storfavoriterna just nu- är långt ifrån vad som serverades hos farmor
4 portioner fishandchips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fishandchips. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
Vill man äta en riktigt god fishandchips får man allt göra den själv, man blir så besviken när man beställer in och får något panerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
Maken önskade fishandchips och på koket. Anders Hansson. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål
Dags att plocka fram fritösen och uppgradera en favorit, fishandchips. Så var det dags igen. Jag har skrivit det förut och skriver det igen (med risk för att uppfattas som tjatig), jag har väldigt stor respekt för het olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.