Vilkenfin helg vi har haft med strålande solskenoch riktigt varmt i luften, underbart. Igår hade vi vänner över på eftermiddagsfika och jag bakade min allra första Budapestrulle eller Budapestlängd som vissa kallar den
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehållerpajenäven bacon eller liknande
Toppa med smakrik riven ost ochgratinera i ugn i ca. Serveras med fördel till pressad potatis, eller annan potatis, men går nog även utmärkt till pasta eller ris
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratineraden tills den ska serveras)
Tryck ner degen något medfingrarna. Anledningen till mjölkchokladsnittar denna gång var att Rebeccas klass ska anordna skoldisco i kväll och att jag tagit tillfället i akt att erbjuda mig baka kakor som ska säljas under kvällen
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Igår hade vi gäster över på middag, började dagenmed lite shopping i Farsta centrum för att sen åka hem och jobba lite på vårt nystartade företag (mer om det sen), sist svängde vi ihop enliten festmåltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.