Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader
Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Kålrotslåda har en given plats på det finska julbordet, så jag är uppvuxen med denna underbara rätt. Koka kålroten med vatten och salt tills den är helt mjuk
Ta av från värmen och mixa med mixerstav till en slät massa. Vad är en jul utan finska julstjärnor. Nu ska jag ta mig an den super stora tvätthögen som ska vikas och läggas in i skåpen innan det är lov att krypa upp i soffan med värmefilten, ett glas glögg och en julstjärna
Blanda potatisen med salt, peppar, timjan och smält smör. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.