Som att baka frallorna på en blandning av Saltåkvarns stenmalda vete och dinkel. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Fick ett litet infall att jag skulle ge mig på att baka lite frallortill kvällsfikat. Hittade ett enkelt men otroligt gott recept på frallor med rågsikt o havregryn i
Du behöver inte knåda degen eller rundriva (rulla) bitarna till runda frallor. För den som vill har jag dock recept på de här frallorna jag bakade för några helger sen
) Men kan säga att det här var ett väldans enkelt och lättbakat bröd, dock jäsningstider som ett vanligt bröd men här behöver man inte heller knåda eller få till mjölet bra i degen
Platta till dom lite. Nyttiga frallor med keso (3 stycken). Gör till 3 runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nyttiga frallor med keso (3 stycken)
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Tillsätt salt, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Knåda degen tills den är blank och släpper från bunken, låt jäsa ca 30 minuter. Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.