Kakan passar både som efterrättochtill alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Så jag passade på att köpa fina ullunderställ och ullsockor till barnen. Att vara bra klädd på vintern är verkligen otroligt viktigt och lager på lager med ett bra basunderställ håller en varm ordentligt
Tillefterrätt blir det friterad banan och annanas med vaniljglass och lönnsirap. Jag gör frityrsmet av mjöl, öl och bakpulver, lånat från Jamie Olivers recept till Fish and Chips
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Men först tänkte jag påminna er gamla läsare och tipsa er nya läsare om detta vansinnigt goda vitlöksbrödet som kommer att göra succé imorgon och passar till nästan vilken måltid som helst
Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Här ger fransk senap lite extra sting, och sockret hålls nere
Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Mosa getosten och blanda med rosmarin, salt och peppar. TillEfterrätt. Som gott tillbehörtill detta är hemmagjorda klyftpotatishalvor, Risotto alt PommesFrites
Nåväl, vi kommer inte undan lite spökigheter och eftersom barnen åker och sover hos morfar ikväll gjorde vi en lite läskig tacoafton igår – perfekt ju – för då hinner vi tipsa er till ikväll
1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.