Den här veckan är det ju höstlov och även om man själv är lite för gammal för att få lov så är det en ofrivilligt lugn vecka för mig på jobbet, då många av mina kunder har barn och är bortresta
Hade fint besök i helgen av Ida och Lisa och helgen har bestått av massa mys och massa ätande. Fredagkvällen bestod av pita/tacos och sen myskväll i soffan med Håkan på Skavlan och lösgodis
En dag mitt i semestern så fick jag ett sms av min kollega, och jag tänkte direkt. När mjölet stenmals så är det en sval process som bevarar näringsämnena och de använder hela kärnan och inte ”bara det vita”
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.