Servera pajenmed en klick sås och en god sallad. Dela laxen i bitar och hacka löken. Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck ut i en pajform
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Mixa ihop allt till äggstanningen och slå försiktigt över pajen
Lägg laxen i en ugnsfast form och salta, gärna med örtsalt. Med en gräslöksås på vitt vin och grädde så har ni en festrätt vilken regnig måndag som helt som smakar fest, helg och serverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra
Lyxig lax i romsås medräkoroch dill och fem sorters peppar. När du tagit ut den ur ugnen, dekoreras den medräkor eller kräftstjärtar, rom och dill och blir vacker som Van Gogh tavla
Detta moment för att spenaten inte ska förlora sin fina gröna färg. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Detta moment för att spenaten inte ska förlora sin fina gröna färg. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. 1Skalade räkor (samma vikt som crabfish). 1Pajdeg 375 gram smör 9 dl vetemjöl 6 msk vatten Fyllning 3 paket crabfish a 227 gram Skalade räkor (samma vikt som crabfish) 3 dl gröna ärter 6 dl creme fraiche 3 dl lättmajonnäs 9 msk finskuren purjolök 3 msk chilisås Salt Peppar Finklippt dillRör ihop ingredienserna till pajskalet och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3
I glaset till pajen (och några andra rätter också) hällde vi ett rosévin som vi fått äran att testa. Från smärta till underbar njutning så seglar vi raskt vidare i versen och ger oss i kast med dagens recepttips till er, detta är inte dagens måltid i köket utan det ni vilar era ögon på är förra fredagens fredagsmys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.