Smula ner det med hjälp av fingrarnaoch låt kolan svalna helt innan den serveras. Dela chokladkakan i bitar och varva i ett glas tillsammans med vaniljglass, hallonoch den salta kolasåsen
Och såklart smakar den fantastiskt - saftig ochfinmed rejäla "chunks" av mjölkchoklad. Denna gång hittade jag en chokladkaka som inte fick vara med i julbaket och ett paket hallon som skulle bli sylt men aldrig kom till skott, så det blev en sockerkaka medhallonoch stora chokladbitar
Smaken blir jättefin, inte alls som med andra sockerersättningar. ½ dl Mörktoraffinerat Råsocker. Men ibland är det läge att unna sig en riktigt fin dessert, då är den här kakan perfekt att ta till
En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
Jag tyckte att det bröt av fintmed lite vispad grädde och syrliga hallon till den mörka chokladen. Jag tog endast vaniljpulver, då jag tycker att chokladen i sig sätter fin smak
Servera med vanlig vaniljglass om så önskas. Jag gjorde dock om det lite och tog i hallon för att få en ännu friskare smak och en mer sommar känsla på kakan
Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen. Den vita chokladen är lite lurig att smälta men vispa den efter ett tag med en visp så löser den sig
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar ochhallon. Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.