) Den här gången blev det en äppelkaka med mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Den som råkar ha en hög med härliga äpplen framför sig och med pannan i djupa veck försöker välja mellan att baka en knaprig smulpaj eller en mjuk äppelkaka, finner kanske i det här receptet en framkomlig mellanväg
ÄPPELKAKA. Receptet är utvecklat via olika försök att hitta bra balans och slippa använda vete. Skala, skiva och stek äpplena mjuka några minuter i lite smör
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Kakan kallas upside down cake då man efter tillagningen i pannan vänder kakan upp och ner innan servering
Vänd dem i en blandning av socker ochfinrivet citronskal. Bakade en härligt saftig och mumsig äppelkaka i helgen, så gott med toscasmeten på, blir en hel del äppelkakor i huset då sambon tokgillar det, kul att variera sig lite genom att testa olika recept
Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Jag älskar att baka småkakor och tycker att det är väldigt roligt att man av en deg kan göra flera olika sorters kakor
Den blev jättegod ochdefinitivt något jag måste göra fler gånger. Idag har jag bakat en mycket enkel och snabb (förutom ugnstiden) kaka med äpplen och utan bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.