Fin äppelkaka – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 12 dl socker
  • 13 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 11/2 dl mjölk
  • 13 äpplen
  • 12 msk socker
  • 12 tsk kanel
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 pärlsockerSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
  • 1 Bred ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
  • 1 Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg sockrade äppelklyftor i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.
  • 1 Servera den gärna lite ljummen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.