1 Rör
smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
1 Bred
ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
1 Skala,
kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg sockrade äppelklyftor i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Jag njuter så av alla fina och goda äpplen vi får nu så hysterin lär väl sitta i ett tag till…. Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan
Kommentarer
vivi.a.rosen
Snabbt o lätt!
Logga in eller Registrera för att kommentera.