Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Låt dra på eftervärme en stund med lock på, så blir fetaosten mjuk och god. Smörstekta rödbetor med fetaost 2 port. Smörstekta rödbetor med fetaost 2 port
Blanda rödbetorna med vinäger, olja, salt och peppar. Servera tillsammans med rökt fisk och potatis. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten
Receptet är hämtat ur Tommy Myllymäkis fina kokbok Fisk & skaldjur (Natur & Kultur). Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost
4 Rostad potatis 1 kg små fasta potatisar 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 4 vitlöksklyftor Bakad fetaost 4 stora ark aluminiumfolie 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 citron 4 pkt fetaost (à 150 g) 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 tsk chiliflakes svartpeppar Sallad 100 g blandad sallad 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 2 msk vitvins-, sherry- eller äppelcidervinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.