Igår bakade jag detta filmjölksbrödoch tog det jag hade hemma, solroskärnor ochrussin. Filmjölksbröd kan vara knepigt att få genomgräddat och därför gäller det att känna sin ugn väl men i regel är det bättre att ha den inne längre på låg temperatur än kort tid på hög
Ekologiska produkter känns alltid fräscht, men om du vill välja någon produkt som ska vara eko så skulle jag tipsa om att vara särskilt noga med att använda ekologiska russin, eftersom produkter från druvor (alltså vindruvor, russin, vin) ofta är hårt besprutade
Paneer korma – Indisk ost i currysås med kardemumma, russinochcashewnötter. Det är också skönt att den går att ersätta med tofu eller halloumi om man är på det lata humöret
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Rör i filmjölk, honung och sylt. 11 dl russin. 1Receptet gäller för 1 st 2 dl fiberhavregryn 5 dl vetemjöl 1 dl krossade linfrön 1 dl russin 1 dl grovhackade hasselnötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 dl Arla® filmjölk ½ dl flytande honung ½ dl lingonsyltSätt ugnen på 200°. 1Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk
Blanda rågsikt, salt, bakpulver och. Smörj och bröa en avlång form, ca 1,5 liter. Du behöver. 5 dl rågsikt 1 tsk salt 1,5 msk bakpulver 1 msk malda brödkryddor 0,5 dl brödsirap 3 dl filmjölk (eller naturell yoghurt) Gör så här
Den här sortens bröd med filmjölk eller yoghurt och bikarbonat istället för jäst är väldigt lätta att göra, det går snabbt att blanda ihop, lite längre tid i ugnen dock men det kan man ju stå ut med
Men det var ju bara bra med några till. Ta ut,stjälp ur och svalna på galler. Men då behöver man 4 brödformar och en rätt stor bunke. 2 dl mörk sirap1 dl russin150 gram fikon (klippta i bitar)2 dl hasselnötter1 liter filRör ihop så allt fördelas jämntSmörj 2 brödformar med smör och bröa dem med ca 1-2 dl sesamfrön. Häll i smeten och strö över ca 1 dl pumpafrön. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare i 40 min. 1 dl russin. 175 grader och
Ett riktigt lyxigt filmjölksbrödmed hela mandlar och goda fröer. Jag gjorde en liten snabb fika till mig och väninnan innan det var dags att hämta barnen
Filmjölksbröd är något jag bakar med jämna mellanrum när jag känner att jag behöver variera allt det vita brödet jag vanligtvis bakar och äter (är jag "duktig" och äter det här i veckorna känns det mer okej att vältra sig i rostat bröd med marmelad på söndagsmorgnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.