Igår bakade jag detta filmjölksbrödoch tog det jag hade hemma, solroskärnor ochrussin. Filmjölksbröd kan vara knepigt att få genomgräddat och därför gäller det att känna sin ugn väl men i regel är det bättre att ha den inne längre på låg temperatur än kort tid på hög
Ekologiska produkter känns alltid fräscht, men om du vill välja någon produkt som ska vara eko så skulle jag tipsa om att vara särskilt noga med att använda ekologiska russin, eftersom produkter från druvor (alltså vindruvor, russin, vin) ofta är hårt besprutade
Paneer korma – Indisk ost i currysås med kardemumma, russinochcashewnötter. Det är också skönt att den går att ersätta med tofu eller halloumi om man är på det lata humöret
Rör ihop filmjölk, honung och lingonsylt och blanda ner i de torra ingredienserna. Stjälp upp brödet och låt svalna under bakduk 2 dl fiberhavregryn. 1 dl russin
Ett riktigt lyxigt filmjölksbrödmed hela mandlar och goda fröer. Jag gjorde en liten snabb fika till mig och väninnan innan det var dags att hämta barnen
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Lingonbröd med fänkålsfrön. Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat. klädd med bakplåtspapper eller smord. Det här filmjölksbrödet tar bara 10 minuter att röra ihop,
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Ikväll lagade jag en jul inspirerad paj med lax och grönkål som toppades med rostade cashewnötter. Mysigare är det inne med tända ljus och granen som lyser fint i sin hörna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.