Filmjölksbröd
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 15 dl vetemjöl
  • 11 dl krossade linfrön
  • 11 dl russin
  • 11 dl grovhackade hasselnötter
  • 12 tsk bikarbonat
  • 11 tsk salt
  • 14 dl Arla® filmjölk
  • 1½ dl flytande honung
  • 1½ dl lingonsylt
  • 1 Receptet gäller för 1 st 2 dl fiberhavregryn 5 dl vetemjöl 1 dl krossade linfrön 1 dl russin 1 dl grovhackade hasselnötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 dl Arla® filmjölk ½ dl flytande honung ½ dl lingonsyltSätt ugnen på 200°.
  • 1 Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt.
  • 1 Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  • 1 Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.