Hej på er. Nu har det varit första advent och det är redan december, tiden går ju galet fort. Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
Bakade ett gott och enkelt bröd igår kväll. Utgick från ett recept här. bra ställe att hitta recept på. Jag gjorde iallafall om receptet lite efter det jag hade hemma
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Igår tog vi in och klädde granen, så nu återstår att se hur länge den får stå upprät. Barnen har så svårt att motstå att fingra på alla blanka kulor och det fina glittret
Koka upp vattnet. Häll det kokande vattnet över rågmjölet och arbeta ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt degen vila i rumstemperatur ett dygn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.