Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Toppa brödet med lite pumpakärnor och sikta ekologiskt grovt rågmjöl på
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Toppa brödet med lite pumpakärnor och sikta ekologiskt grovt rågmjöl på
Rör med en slev,degen skall vara kletig och lite svårhanterlig. Blanda alla torra ingredienser,nötter och torkad frukt i en annan bunke och tillsätt mjölblandningen i filmjölken,lite i taget
Testa du med, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Rör ner filmjölken med frömixen och bryt jästen i mindre bitar och tillsätt. Du kan självklart byta ut nötterna mot andra nötter och dadlarna mot andra torkade frukter, t ex fikon eller aprikoser
Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Rör ut jästen i filmjölken som är värmd till 37'. Tillsätt resten utom lite av mjölet som sparas till utbaket
Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Den här sortens bröd med filmjölk eller yoghurt och bikarbonat istället för jäst är väldigt lätta att göra, det går snabbt att blanda ihop, lite längre tid i ugnen dock men det kan man ju stå ut med
Men det var ju bara bra med några till. 2 dl mörk sirap1 dl russin150 gram fikon (klippta i bitar)2 dl hasselnötter1 liter filRör ihop så allt fördelas jämntSmörj 2 brödformar med smör och bröa dem med ca 1-2 dl sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.