Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Den här sortens bröd med filmjölk eller yoghurt och bikarbonat istället för jäst är väldigt lätta att göra, det går snabbt att blanda ihop, lite längre tid i ugnen dock men det kan man ju stå ut med
Den här snabbakade limpan är full av godsaker som russin, aprikoser och solrosfrön. Precis som med de flesta söta filmjölksbröd föredrar jag att äta det här brödet utan vare sig smör eller annat pålägg
Den här bloggen handlar ju bara om söta saker med mycket socker, smör och grädde. Jag har lagt upp ett enda litet ensamt bröd på bloggen tidigare, det marockanska vitlöksbrödet, men till och med det receptet innehåller socker
Ett riktigt lyxigt filmjölksbröd med hela mandlar och goda fröer. Du kan lätt byta ut mandlar mot nötter du tycker om, eller använda dig av andra frösorter
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoserna och nötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.