Ta fram kycklingen, skär ner den i bitar, lägg i en skål och blanda upp med honung och 1 msk tamarindpasta, salt och svartpeppar. 600 g kycklinglårfilé. 3 msk färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 15 cm purjolök 2 morötter 1 gul paprika 2 tomater 0,5 färsk ananas 5 msk farinsocker 1 dl risvin 1 dl risvinäger 0,5 dl japansk soja 600 g kycklinglårfilé 1 msk tamarindpasta 1 msk honung svartpeppar salt ris, till servering
Inlägget Lättlagad thaigryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN. på pad thai 4-6 portioner 4 st kycklingfiléer 2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk) 1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan) 2 vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 1 st rödlök 1 röd paprika 1 liten zucchini 2 st morötter 1-2 tsk fisksås (kan uteslutas) 3 kvistar thai- eller vanlig basilika Salt Olja till stekning Gör såhär. Lägg hela kycklingfiléer i pannan och stek på hög värme, ca 2-3 min på varje sida. 4 st kycklingfiléer
2 kycklinglår, stora salt vitpeppar rapsolja soja rosmarin timjan 10 steklökar, skalade ca 200 g champinjoner 1 hönsbuljongtärning 2 msk tomatpuré 2 msk citron, pressad ca 3 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.