Vispa crème fraîche och vaniljpulver med elvisp till fast konsistens. crèmefraiche. Lägg varje ruta smördeg i en portionsskål, t ex liten crème bruleeform
Avsluta med flingsalt och servera med en klick crèmefraiche för en perfekt avslutning på en måltid. Häll i calvadosen och tänd på med en tändare eller med tändstickor
Dagens recept kommer från kokboken Gott & Lätt med recept på mat med låg fetthalt och få kalorier. Nu efter all julmat är det gott med lite lättare mat
Servera medcrèmefraiche, röd lök och ost. Häll grovsalt i en ugnsfast form, tryck ner potatisarna i saltet och picka hål i dem ett par gånger med en kniv
röd lök, hackad. Servera medcrèmefraiche, röd lök och ost. Häll grovsalt i en ugnsfast form, tryck ner potatisarna i saltet och picka hål i dem ett par gånger med en kniv
Servera med sikrom, créme fraiche och röd lök. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med Norrmejerier Smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de får en vacker, gyllenbrun färg
Skär fläskfilé i lagom stora bitar och stek köttet i smör. Tillsätt tomatpuré och creme fraiche. ca 500 g fläskfilé0,5 dl köttbuljong (jag tog min egen hemlagad)2-3 äpple (jag tog mina egna från äppelträdet i trädgården)1 gullök2 msk smör2 msk tomatpuré1,5-2 dl creme fraichesalt och pepparSå här gör Du. ca 500 g fläskfilé
Vik ihop och tryck ihop kanterna med en gaffel, så att fyllningen inte läcker ut. Lägg en klick äppelfyllning och en klick crèmefraiche på varje rundel
Smaka av med salt och peppar. sikrom, créme fraiche och röd lök. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de får en vacker, gyllenbrun färg
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.