Låt dem stå övertäckta i rumsvärme till mjölken syrats och stelnat till filbunke. Hetta upp mjölken till precis under kokpunkten, ca 90°C, men se till att den inte kokar
Trots att jag inte är med i bild (förutom händerna då) var det lite nervöst under första timmen, men Think Agency, som spelade in filmerna var så proffsiga och fick mig att känna mig lugn som en filbunke
Täck över skålarna och låt dem stå i rumstemperatur minst ett dygn tills filbunken har tjocknat. 1. Hetta upp mjölken tillsammans med vispgrädden till ca 90 grader
Filbunke. Filbunke. 200 g filbunke eller annan naturell fil/kefir/yoghurt med levande bakteriekultur. Låt svalna till ca 25-30 grader, rör ner filbunke. 200 g filbunke
Köksnissen lugn som en filbunke. Årets Kock 2012 är Klas Lindberg och så här gick det till den magiska kvällen på Stockholm Waterfront när Klas Lindberg och Daniel Engellau tilldelades medaljerna av H
Filbunke. Mat från Högalidshallen. Foto. Johnny Friskilä. Högalidshallen vid Hornstull på Södermalm i Stockholm är en av mina favoriter när det gäller mataffärer
Lugn som en filbunke sträcker jag fram receptet till apoteksbiträdet, sätter mig ner och väntar. Ja, ja kom inte på någon mer passande rubrik för den här alldeles underliga dagen
Men då gärna under kontrollerade former… vilket det inte skulle bli nu med huset fullt av barn och inga barnmorskor, läkare eller någon utrustning på plats Maken min då, han är lugn som en filbunke… Han tar det som det kommer, och säger att det löser sig – kommer David ut här hemma så fixar vi det… och det sa ju barnmorskan till mig också
Ibland är där skolelever som går till nån gympasal som jag inte vet var den finns och har gympa och ibland är där vissa pensionärer som spelar boule men annars är det lugnt som en filbunke i mina kvarter typ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.