Mixa nötternaoch den torkade frukten i en blender eller med en stav mixer tills det är finsmuligt. Tillsätt mixen, havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret
Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötternaoch den får lite sötma från den torkade frukten
Nyttigt glutenfritt bröd mednötter, frön, fruktoch bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
2 bröd ca 1 kg fruktochnötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt
Nyttigt är det ju faktiskt med. Torrosta nötterna i en stekpanna och hacka dem sedan grovt. Detta var väldigt enkelt att göra och blev riktigt, riktigt gott
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.