Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Värm en panna med olja tills den är väldigt het. Bryn köttet runt om tills det fått bra med färg. Dela tomaterna på mitten och lägg upp på en ugnsfast plåt
Han vill ha den stekt i skivor, jag strimlar köttet till en Sauté deBoeuf à la Parisienne. Det är en slags fransk Biff Stroganoff, som Julia Child skriver om i kokboken Det goda franska köket
Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna. Ju mer vitlök desto bättre. Lägg detskivade köttet på potatisen och lägg på vitlökssmöret
ce délicieux tartare deboeuf façon classique est bien meilleur qu’au resto. Dans un bol, mélanger l’huile d’olive avec la moutarde à l’ancienne, la moutardede Dijon, l’ échalote, le persil, le vinaigre de vin rouge, la sauce Worcestershire et les cornichons
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.