Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt. Strimla paprikan och blanda ner i grytan tillsammans med oliverna
Nu har kronärtskockorna börjat att hitta ut i butikerna för säsongen. Men som med allt annat så handlar smak så ofta om både råvarukvalitet och tillagning, och för något år sedan så kunde jag inte motstå de där bladiga bollarna i grönsaksdisken
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar. Strimla paprikan och blanda ner i grytan tillsammans med oliverna
Torsdag till ära och vi rundar av kvällen med en god köttgryta i pepparsås. Jag fullkomligt älskar peppar i alla former, grönpeppar är en favorit men utan svart & vitpeppar hade jag inte kunnat laga många middagar utan att bli rejält frustrerad, det är verkligen livsviktigt med peppar
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Lägg kronärtskockorna och stjälkar i en skål med vatten med citron OBS MYCKET VIKTIGT. Citronsaft förhindra detta, så gnugga alla snittytor med en citronklyfta
Servera kronärtskockornamed det smäta smöret. Med smak av sommaren. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem upp och ner på en handduk så att vattnet rinner av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.