Vi åt tillsammans med klyftpotatis och sallad. Blanda samman creme fraiche, grädde och chilisås. Ingredienser för 4 personer600 gr blandfärs1 1/2 msk aromat1 paket bacon1 strimlad röd paprika1 skivad rödlökSås1 burk creme fraiche paprika/chili3 dl grädde2 msk chilisås3 dl riven ostGör så härBlanda samman färs och aromat
Jag är ingen älskare av vin i maten men kan erkänna att till kött kan det vara gott med en vinsås. Tomatpure och honung vet jag inte om det ska vara i rödvinsås men det blev det i allafall i min
Fräs i smör på medelhög värme. Krydda med salt och vitpeppar. Färsbiffar i tomatsås, 4p och en matlåda. Blanda 500 g färs med 1 msk hoisinsås, 1 krm spiskummin, salt och svartpeppar. Koka upp en burk med körsbrstomater, 1 dl vatten, 1/2 köttbuljongtärning, 1 msk sweet chilisås, salt och peppar. Slå såsen över biffarna ställ in i ugn på 200 C, ca 15 minuter. 500 g färs med. 1 msk hoisinsås,. 1 msk sweet chilisås
Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivor i ugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korven med klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
Smaka av med salt och peppar, lägg slutligen i dillen (hackad). Gratinerad hummer medsmakriksås2 st förkokta humrarTill gratingeringen. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och blanda ner osten och äggulorna. Häll därefter över såsen och gratinera hummern på 200 grader på övervärme tills den fått färg
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrikköttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Jag använde glutenfri fusilli av majs, men det går bra med vilken sorts pasta som helst. Jag hade äggulor över efter att ha gjort fröiga kex (recept kommer senare), så det passade bra att knåpa ihop en god sås av dem till pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.