När lergrytan är färdig att använda lägger man rotgrönsakerna i botten på grytan med två oskalade vitlöksklyftor, två lagerblad och en skvätt olja samt några hela pepparkorn
½ gul lök. Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytanoch strö resten av kryddorna över, skivalökenochvitlöksklyftornaoch lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffenoch sänk värmen till 175 grader i ca 1 timmeoch 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg sedan ner kycklingeni en lergrytatillsammansmedpurjolök, morötter ochchampinjoner. Servera medris eller skiva några potatisaroch låt de koka medilergrytan
Smörbräsera den rivnalöken. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidortills fått färg
Blanda paprikapulvermed salt ochgnidinkycklingdelarnamed det. Ansa och skjölj ochstrimlapaprikan lägg strimlornai botten på grytan, skär baconen istrimloroch stö den över paprikan
IngredienserPortioner. 6 250 g steklök 2 morötter 1 kyckling (à ca 2 kg) salt och peppar 250 g champinjoner 1 kruka timjan 4 dl äppelcider 3 dl hönsbuljong (vatten ochbuljongtärning eller fond) Sås 2 dl crème fraiche 2 tsk majsstärkelse (Maizena) salt och peppar Tillservering ev potatismos pepparrot Lägg tilliinköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.