Smaka av med salt och låt såsen stå och dra till sig av smakerna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud såsen ca 20 min, red med mjöl och vatten. 500 g fläskfilé. 500 g oxfilé. 500 g fläskfilé 500 g oxfilé Smör till stekning Flingsalt nymald svartpeppar
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Ta ytterligare en bunke för de torra varorna och blanda i vetemjöl och bakpulver (kanelen tillsätts senare)
Blanda ner äggvitorna med det andra. Häll smeten i en form med smörpapper i botten och smorda kanter. Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke
Blanda ner i smöret tillsammans med cayennepeppar. Bryn köttet med olja och sedan med smör. Glöm inte att matsortera rester från lök och krasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din lyxiga fläskkotlett blackandwhite
Smaka av du skall känna den mandellika smaken av vitlöken i fin balans med apelsinsmaken prova dig fram med resten av apelsinjuicen tills du hittar en balans du tycker om
Linda filéernamed baconskivor och sätt tandpetare i ändarna på baconet. Blanda smör och vitlök. Häll nu i den torkade grönpepparn och avsluta med cognacen
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
På med smör och ost, ett kallt glas mjölk och njut. Ett enkelt, men dock lite tidskrävande bröd. Blanda ihop resten av ingredienserna, utom ägget, i en bunke
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Andra dagen hade vi röran i matlåda med bara lite riven ost på toppen. Ena dagen serverade vi den goda ris- och bönröran som fyllning i tortillabröd tillsammans med riven ost, majskorn, hackad paprika och en klick crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.