Ta bort stjälken påfikonen och skär ett kryss i toppen på dem, inte allt för långt ned (insåg jag. Runt nyår när alla presenterade tips på olika rätter som kunde passa till nyårssupén, så stötte jag på en förrätt hos Erika som tilltalade mig
Vi startade tidigt för att ha gott om tid på oss. FIKON MED SERANOSKINKA GETOST OCH HONUNG. Allt flöt på jättebra och Andreas och jag kompletterade varandra fint som vanligt
Servera omedelbart med anklevermousse, fikonmarmelad och små skivor päron. Anklevermousse 50g/personVitt rostbröd 1 skiva/personMoget päronFikonmarmelad efter smakSmörSkär ut brödet i den storlek och form du vill ha
Kanske jag minskar mängden lavendel nästa gång, eller låter bli att mortla de torkade blommorna. Men idag tänkte jag inte skriva om sömnproblem, utan jag tänkte dela med mig av ett recept på lavendelskorpor
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår. Om frukten ska torkas låt den bara ligga på galler i rumstemp tills de torkat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.