Det här receptet är gjort med näringsrikt havremjöl istället. Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix
De här är bakade med en kombination av smakrika och näringsrika mjölsorter för att få bra konsistens och krispighet tillsammans med en härlig smakuplevelse
Smält smöret eller kokosoljan utan att det blir hett och blanda med äggulorna, lite i taget. Välj om du vill göra tårtan med smörkräm eller helt mjölkfri med kokosfrosting
I USA äter man Banana Bread både som kaka och frukostbröd med t. Jag tycker att banankakan passar till flera tillfällen som festligt mellis, tillbehör till brunch, fika eller kvällsfika med en kopp te
Kokossmaken slår inte alls igenom utan gifter sig fint ihop med övriga smaker. Fyllningen är len och fylligt söt med kryddig smak som vi känner igen från andra amerikanska bakverk så som morotskaka
En saftig och extra lyxig smulpaj som mättar och bidrar med både näring och njutning. Det är något visst med pecannötter som gör att de passar extra bra i desserter
Läs en intervju med oss som skrivit boken, mig och Susanne, där…. Se till att kokosgrädden är helt utan klumpar, men försök samtidigt att inte vispa in för mycket luft i smeten
Det går också bra att servera med kokosgrädde eller raw , mjölkfri vaniljsås. Smörj (med smör eller kokosolja) en rund form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl
Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern. Den vita chokladen som jag använde är helt mjölkfri, så kallad veganchoklad, och av ett i alla fall för mig ganska nytt märke, iChoc
Det är inga problem att följa samma princip för receptet men ersätta sockret och därmed anpassa proportionerna lite för bästa konsistens för att få en sås som belastar blodsockret i mindre grad
Jag använde mitt recept på mandelmassa som är sötad med lite honung och/eller dadlar. Glutenfri semmelkladdkaka utanvitt socker – mitt bidrag till fettisdagsfikat
Parfait betyder perfekt på franska − och jag håller med. Kokossmaken slår verkligen INTE alls igenom… Den färdiga glassen smakar bara gräddigt och lent av mandel och vanilj
Vispa ägg, socker och vaniljsockervitt, pösigt och fluffigt. Servera med en klick lättvispad valfri grädde, mjukrörd vaniljglass eller hemgjord vaniljsås
Det finns några glutenfria mjölblandningar nu förtiden utan vetestärkelse, men jag föredrar att lära känna de olika ingredienserna med deras unika egenskaper och vad de gör för degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.