Fikonbollar med mandelmassa och kakao
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g torkade fikon
  • 1100 g mandelmassa
  • 11 msk kakao
  • 150 g smör, mjukt
  • 11 ½ dl havregryn
  • 150 g mörk choklad
  • 11 ½ dl riven kokosSå här gör du 30 minuter Klipp bort de hårda stjälkarna på fikonen. Skär fikonen i bitar och lägg i en mixer. Riv mandelmassan fint och lägg i mixern. Lägg i kakao och smör och mixa ihop allt. Lägg massan i en skål. Vänd i havregrynen för hand i massan. Rulla till bollar, lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen. Hacka chokladen och smält den i mikron eller i ett vattenbad. Häll upp kokosen på ett fat. Lägg lite choklad i handen och rulla bollarna en och en i choklad och sedan i kokosen. Förvara bollarna i en lufttät burk i kylen. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 67

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.