När jag kommit ur mina vanliga rutiner (ja, det händer mig också ibland) så brukar jag ofta gå in på Facebook eller på Instagram och kolla på tjejer som jag ser upp till och blir inspirerad av
-) Sparris tycker jag hör påskentill och förra året gjorde jag en god sparrissoppa som förrätt. Skär baconet i små bitar, stek på hög värme i en stekpanna tills bitarna blir knapriga
Visst hör väl lax påskentill. Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Idag vill jag tipsa om en förrätt som jag gjorde förra året nämligen gulbetsbruschetta med pocherat ägg
Men nu börjar det dra ihop sig till nyår och även om vi är bortbjudna tänkte jag bjuda på en jättegod förrätt som jag gjorde för några år sen - kvibilleost i röda endiver (skulle varit röda endiver i alla fall, men de var slut när vi handlade nyårsmaten så vi improviserade som bilden visar)
Med oss hem har vi två restaurangtips, men dom sparar vi till en annan dag och bjuder idag istället på ett "sista minuten tips" inför morgondagens firande
Tillsätt kanelstång, koriander, ingefära, juice, buljong och grädde. Den vanliga degen rullades ut i storlekar som en halv baguette, medan den röda degen kavlades ut och fästes på ena sidan - som en nagel
När man har ätit förrätt, varmrätt och det är dags för efterrätten, så är den lagom frusen. Vispa grädden till fast skum och blanda ner den och daimhacket i chokladsmeten
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd. Lägg ett lager potatis på brödet, täck med gubbröra och garnera med en dillkvist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.