Fettuccine Alfredo
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 150-75 g smör
  • 1300 g fettuccine
  • 15 dl riven pecorinoost
  • 1 salt, nymalen svartpeppar
  • 12 msk strimlad persilja
  • 11 dl riven pecorinoost
  • 12 msk strimlad bladpersilja
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 grillad kyckling, kan uteslutasLåt grädden sjuda upp i en gryta. Lägg i smöret och låt det sakta smälta i grädden på ej för stark värme, under omrörning, utan att koka. Låt såsen stå på svag värme, rör om då och då, medan du kokar pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • 1 Häll 1 dl av pastavattnet i såsen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  • 1 Blanda såsen med den rivna osten, lite i taget, tills den smälter och såsen blir varm, utan att den kokar. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner pastan, blanda i persiljan och låt vila på svag värme under lock 5 minuter.
  • 1 Fördela pastan i varma tallrikar, garnera med riven ost och persilja. Peppra. Servera som ensamrätt eller med grillad kyckling.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.