I semmelkladdkaka får man det bästa av alla världar, kladdkaka, semla och mandelmassa. Semmelkladdkaka blir sådär lagom kladdig och med tydlig smak av kardemumma och mandel
Glutenfritt förstås. Idag är det Fettisdag. Äntligen. Här är det nämligen en som håller på traditionerna och inte har smygätit semlor i tid och otid ända sedan annandag jul
Idag blev det semmelkladdkaka till fikat. Blanda ihop 2,5 dl glutenfritt mjöl (finax röda) med 2,5 dl socker, 2 tsk kardemumma, 2 tsk snabbmarsanpulver, en gnutta salt
Också har jag bakat glutenfri semlor. Grundrecpet kommer från Hanna Göransson och jag piffade till det lite efter vad jag hade hemma och för att få det glutenfritt
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m
4 dl naturligt glutenfri mjölmix. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.