För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Spritsa grädden med krusig tyll. För den som tycker att smaken av mandelmassa blir för intensiv, prova att blanda en del mandelmassa med två delar grädde istället
Klassisk semla – här är receptet Minisemlor Ingredienser 30–40 stycken 75 g smör 2 1⁄2 dl mjölk 25 g jäst 3⁄4 dl strösocker 1 krm salt 1 ägg 1/2 msk mald kardemumma 1 1/2 tsk bakpulver 7–8 dl vetemjöl Fyllning 150 g mandelmassa, grovriven 1 dl mjölk 2 tsk vaniljsocker 1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång 3 dl vispgrädde Pensling & garnering 1 ägg florsocker Gör så här Smält smöret. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 8–10 minuter
Med risk för att bli tjatig nu, men om ni inte testat denna är det verkligen ett måste. Servera med lättvispad grädde ( ev lite extra mandelmassa om så önskas) och mandelflan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.