Filodeg är gott att fylla med en mängd olika saker och efter att jag hade gjort fetaostrullar till en mezemiddag fick jag ca 2/3 paket med filodeg över som jag fyllde med lax en annan middag
Grönkålspaj, kronärtskocksröra, chevrégratinerade rödbetor, fetaostrullar, m. För den som inte vill vara utan köttbullar på julbordet men ändå äta vegetariskt kommer här ett recept på en vegetarisk variant som ser ut precis som köttiga bullar (om utseendet är viktigt)
Når dagene er varme er det godt med kald middag som ikke krever så mye forberedelse. Brødet og aïolien kan lages i forveien og ellers er det lite som trenger tilberedning, det meste skal bare legges på fat
Jag borde ju känna mig själv bättre än att tro att jag skulle blogga en massa i sommar, men men. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, och när nu sommarsolen log emot oss i flera veckor fanns det ju mer spännande saker att göra än att sitta inne med datorn i knät
Tina upp filodegen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda fetaosten med persilja/mynta och kryddor. Rulla ut filodegen på en fuktig handduk så att degen inte torkar till sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.