På lunchbordet idag, en delikat vegetarisk paj med lite medelhavsinspirerad touch. Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. zucchini, spenatoch fetaost (jag hade i salladsost istället för feta)
Skölj och slunga spenaten torr, och mixa till en röra tillsammans med mozarella och kryddblandning. Ta upp med en tång eller silslev och låt rinna av på en ren handduk
Rör med en sked tills allt har blandat sig väl och blivit en fin deg. Börja med pajdegen. Under tiden kan du strimla skinkan i lagom stora bitar och skölja spenaten
Servera med en god blandad sallad och gärna en kikärtssallad. Täck med lasagneplattor. Fina smaker från spenat, zucchini, tomat och chili och snabblagad om man väljer färska lasagneplattor och har tomatsåsen klar (från frysen eller från butiken), Lasagnen innehåller keso istället för bechamelsås och keson ger en fin textur till rätten
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. )Jag gick inte efter något recept utan jag testa mig fram men nedan har ni ett recept på stuvad spenat
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Lägg den frysta bladspenaten i en kastrull med lite vatten i. Sprid ut spenaten i pajformen och strö därefter fetaosttärningarna och de hackade tomaterna över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.